ОАСК зареєстрував позов Азарова до СБУ та РНБО

Окружним адміністративним судом міста Києва було зареєстровано позов до СБУ та РНБО. Позивачем зазначений колишній прем'єр-міністр Микола Азаров.

Про це повідомляє пресслужба ОАСК у п'ятницю, 31 грудня.

У відомстві зазначили, що серед вимог позову – визнати протиправною бездіяльність СБУ, яка, на думку позивача, полягає у невнесення до РНБО України пропозиції про скасування щодо нього санкцій та зобов’язати СБУ внести до РНБО України такі пропозиції шляхом виключення п.2 з Додатку 1 рішення РНБО України «Про застосування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)» від 19.03.2021р, введеного в дію Указом Президента України від 9.04.2021р. №151/2021.

Також Азаров просить суд визнати протиправною бездіяльність РНБО України щодо неприйняття Рішення про скасування санкцій відносно нього та зобов’язати РНБО України прийняти таке рішення.

«Наразі суд вирішує питання відкриття провадження в адміністративній справі», - повідомили в суді.

Раніше ми писали, що в середу, 20 жовтня, Печерський райсуд столиці заочно заарештував колишнього прем'єр-міністра Миколи Азарова. Запобіжний захід обрано у справі про державну зраду через підписання так званих Харківських угод.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО