Лавров розповів, коли відбудуться переговори Росії та США

Переговори зі Сполученими Штатами на тему гарантій безпеки пройдуть за день до саміту Росія-НАТО.

Про це повідомив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров.

Зауважимо, генеральний секретар Єнс Столтенберг вирішив скликати зустріч РФ-НАТО 12 січня. За день до цього Москва проведе переговори з Вашингтоном, де обговорять вимоги Кремля щодо нерозширення НАТО.

«Зі США ми проводитимемо основний раунд переговорів, який відбудуться відразу після завершення новорічних канікул. НАТОвці запропонували вустами Столтенберга як генсекретаря, але ясно, що це з подачі США, відразу після цього – через день – провести засідання ради Росія – НАТО», – заявив Лавров.

Зазначимо, що останні переговори у форматі Росія-НАТО відбулися в липні 2019 року.

Нагадаємо, 17 грудня Росія опублікувала проєкти договору про гарантії безпеки з ЄС і угоди про заходи забезпечення безпеки РФ і держав-членів НАТО. У них, зокрема, Москва просить не приймати Україну в Альянс.

Представники НАТО та Євросоюзу поки що не домовилися, яким чином можна вести з Росією переговори щодо її пропозицій у сфері європейської безпеки. Водночас відповісти прямою відмовою можливості немає.

Володимир Путін розповів, що у разі відмови США та НАТО розглядати російські пропозиції у сфері безпеки, відповідь Росії може бути різною.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО