Шмигаль розповів про можливі загрози опалювальному сезону в Україні

На проходження опалювального сезону взимку 2021-2022 років можуть негативно вплинути дві події - погана погода і гібридні атаки Росії.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на пресконференції під час робочого візиту до Закарпаття, повідомляє УНІАН.

«Якщо не буде стресових подій в погодних умовах, не буде гібридних атак з боку нашого північного сусіда, ми пройдемо опалювальний сезон спокійно... Вже законтрактовано 10 кораблів імпортного вугілля, Ми підняли власний видобуток на 28%. Загальний щомісячний баланс це 2 – 2,3 млн тонн видобуток і імпорт проти 1,7-1,9 млн, які спалюються на електростанціях. Ми в позитивному балансі, запаси приростають» - розповів він.

Шмигаль додав, що газу в сховищах також достатньо для проходження опалювального сезону - за умови, що не буде ніяких «стресових ситуацій».

Нагадаємо, раніше міністр енергетики Герман Галущенко розповів, що в Україну вже надійшло близько 400 тисяч тонн вугілля. За перший місяць зими запаси вугілля на українських ТЕС зросли на 15%.

А Шмигаль 20 грудня заявляв, що в Україні цієї зими не доводиться чекати віялових відключень електроенергії. У країні достатньо вугілля і газу для того, щоб електростанції виробляли електрику в потрібних обсягах.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО