У СН анонсували велику податкову реформу

Фракція «Слуга народу» у першому кварталі 2022 року має намір запустити велику податкову реформу.

Про це повідомив голова фракції Давид Арахамія в інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна, опублікованому в понеділок, 20 грудня.

«У першому кварталі наступного року анонсуємо велику податкову реформу для бізнесу – його представники, думаю, будуть задоволені», – сказав він.

Зазначимо, раніше голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев анонсував реєстрацію в парламенті до кінця 2021 року законопроекту щодо зниження оподаткування доходів фізичних та юридичних осіб, а також запровадження податку на виведений капітал (НВК).

За словами Арахамії, мова також піде про розподіл компаній із ризиків.

«Умовно, це така індульгенція. Якщо ти сплачуєш податки, то у тебе є «грінпас» і до тебе взагалі ніхто не має права підходити та перевіряти твій бізнес. Не платиш податки – у тебе, відповідно, багато проблем, твій бізнес перевіряють. В результаті, людина розуміє, що вона у зеленій зоні зі сприятливим кліматом, у жовтій з потенційним ризиком або у червоній, тоді пощади не буде, і держава застосує до неї всілякі «каральні заходи», - пояснив Арахамія.

Нагадаємо, 30 листопада Рада ухвалила так званий ресурсний законопроект №5600 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень».

«Слово і діло» писало про те, як зміняться податки і для кого.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО