«Ресурсний» законопроєкт 5600 ухвалили у другому читанні

Читать на русском
Верховна рада у вівторок, 30 листопада, ухвалила у другому читанні податковий законопроєкт 5600 в цілому.
фото з відкритих джерел

Законопроєкт №5600 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень» Верховна рада ухвалила у другому читанні у вівторок, 30 листопада.

За відповідне рішення сьогодні на засіданні проголосувало 255 народних депутатів.

«Ресурсний» законопроєкт Кабміну: які податки хочуть підвищити в УкраїніВ Україні може зрости екологічний податок, а також ставки акцизного податку на алкоголь. Детальніше про законопроєкт – на інфографіці.

«Закон спрямований на вдосконалення деяких положень Податкового кодексу України у частині, що стосується загальних питань адміністрування податків, податків на прибуток підприємств, доходи фізичних осіб, додану вартість, акцизного та екологічного податків, рентної плати, плати за землю, умов перебування на спрощеній системі оподаткування», - розповіли у Раді.

Зазначимо, податковий законопроєкт №5600 уже двічі знімали з порядку денного Верховної ради. Спочатку причина була в тому, що ще точилися дискусії щодо процедури його розгляду. Пізніше - потрібен був додатковий час для консультацій щодо цього закону.

Нагадаємо, законопроєкт №5600 про зміни до Податкового кодексу Рада ухвалила у першому читанні ще 1 липня. Його підтримали 264 депутати.

До другого читання до «ресурсного» законопроєкту подали понад 11 тисяч поправок. Комітет ВР врахував 8 важливих змін та рекомендував ухвалити закон загалом.

«Слово і діло» пропонує подивитись, що передбачає податкова реформа, запропонована Мінфіном.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: