Штурм Капітолію: прихильник Трампа отримав 5 років в'язниці

Житель штату Флорида, який 6 січня напав на поліцію під час штурму Капітолію США з вогнегасником, засуджений до більше ніж п'яти років ув'язнення. Це найбільший термін для будь-кого з учасників штурму.

Федеральний суд американського округу Колумбія під головуванням судді Тані Чаткен виніс у п'ятницю, 17 грудня, повідомляє CNN.

Роберт Скотт Палмер став першим засудженим за напад на офіцера поліції з використанням «небезпечної зброї». Його 63-місячний термін ув'язнення може стати прецедентом більше ніж 140 іншим особам, яким пред'явлені подібні звинувачення.

Палмер був першим, кого вдалося ідентифікувати слідству серед учасників штурму, яке встановило його особистість за допомогою фото та відеоматеріалів.

Згідно з вердиктом, Палмер розпорошив вміст вогнегасника на кордон поліції та двічі кидав уже порожню каністру в офіцера.

Нагадаємо, 6 січня цього року експрезидент США Дональд Трамп заявив своїм прихильникам під час мітингу біля Білого дому про нібито фальсифікацію виборів. Після цього натовп рушив до будівлі Конгресу США і влаштував штурм.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО