У Конгресі США заслухали перших свідків щодо штурму Капітолію

Читать на русском
У Конгресі Сполучених Штатів заслухали перших свідків щодо штурму Капітолію прихильниками Трампа.
Фото з відкритих джерел

У Конгресі США відбулося засідання спеціального комітету Палати представників щодо штурму Капітолію прихильниками Дональда Трампа 6 січня.

Про це повідомляє CNN.

Комітет, до якого увійшли сім демократів і двоє республіканців, збирається встановити всі обставини довкола подій 6 січня та роль у них Дональда Трампа.

У США назвали суму збитків від штурму КапітоліюМіністерство юстиції США оцінило в 1,5 млн доларів збитки, завдані будівлі Капітолію в результаті штурму у січні цього року.

На першому засіданні, що тривало три години, заслухали свідків-поліцейських, що намагались стримати натовп. Також були продемонстровані відео з їхніх нагрудних камер.

Свідчення давали поліцейські Вашингтону Деніел Ходжес та Майкл Фенон, а також поліцейські Капітолію Гаррі Данн та Акіліно Гонелл.

Фенон розповідав, як його витягли у натовп і там побили, зокрема, його власним шокером, та закликали застрелити його з його ж службової зброї. Данн розповів про расистські образи через свій колір шкіри.

Нагадаємо, 6 січня 2021 року прихильники тоді чинного президента США Дональда Трампа увірвалися до Капітолію і зірвали слухання з оголошення результатів виборів голови Білого дому.

Протести переросли в заворушення. Тоді загинули п'ять осіб.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: