Ексдепутат місцевої ради не задекларував нерухомості на майже 2 млн грн – НАЗК

Колишній депутат Вишгородської міської ради Київської області від фракції «Самопоміч» Юрій Дрьомін не вказав у декларації низку об'єктів нерухомості вартістю майже 2 млн грн.

Про це йдеться в акті Національного агентства з питань запобігання корупції за результатом автоматизованого контролю щодо повноти декларації політика, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується в документі, ексдепутат Дрьомін не задекларував дві квартири в Вишгороді площами 44 і 69 квадратних метри і вартістю 647 900 грн і 677 304 грн відповідно. Так само політик не зазначив 1/10 частки об'єкта нежитлової нерухомості у Вишгороді вартістю 390 608 грн.

Також колишній член місцевої ради забув про половину квартири в Києві загальною площею 50,2 кв. м вартістю 103 786 грн. Не задекларував він і половину житловому будинку в селі Москаленки Київської області площею 82,8 кв. м вартістю 60 567 грн. Крім того, Дрьомін не зазначив у декларації причіп вартістю 14 100 грн.

«Недостовірні відомості, зазначені у декларації, відрізняються від достовірних на суму 1 894 265 грн, що становить розмір від 500 до 4000 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, встановлених на дату подання декларації. У діях суб'єкта декларування встановлено ознаки правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 366-2 Кримінального кодексу України», – наголошують у НАЗК.

Нагадаємо, НАЗК з'ясувало, що народний депутат із групи «Довіра» Андрій Кот не задекларував землю у Львівській області. Також Нацагентство вважає, що нардеп Ірина Констанкевич не задекларувала орендовану квартиру у Києві.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО