Катери Island на службі ВМСУ будуть озброєні американською зброєю – командувач ВМС

На патрульних катерах типу Island, кілька одиниць яких Україна отримала від США, планується змінити зброю. Кораблі будуть оснащені американськими системами озброєння.

Про це заявив командувач Військово-Морськими силами України Олексій Неїжпапа в інтерв'ю інформаційному агентству Арміяinform.

«Що стосується установки озброєння. Звичайно, озброєння, встановлене на «Слов'янськ» і «Старобільськ», — це лише тимчасове рішення. Всі катери будуть оснащені озброєнням виробництва США. Йдеться про 30-мм гармати та ракети різної дії. Зараз є остаточне рішення щодо їх доукомплектування, деякі боєприпаси вже отримані, тому наступного року ми приступимо до встановлення цих систем на всі 5 катерів» - розповів він.

Відзначається, що крім двох названих вище катерів, які прибули в Україну ще у 2019 році, Неіжпапа мав на увазі катери «Суми» і «Фастів», які ВМСУ отримали восени 2021 року. Наступного року ВМС отримають ще один катер того ж типу - його готують до передачі в США.

Нагадаємо, 23 листопада в Україну на судні Ocean Grand з США доставили два патрульних катери типу Island. Вони отримали імена «Суми» і «Фастів». Катери забезпечуватимуть охорону морського кордону в Чорному та Азовському морях.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО