Приватизація ПриватБанку: Шевченко повідомив, на якій стадії процес

Національний банк України зараз обговорює процес приватизації Приватбанку із наглядовою радою та правлінням банку.

Про це заявив голова НБУ Кирило Шевченко в інтерв'ю Liga.net, опублікованому у середу, 15 грудня.

«Моя особиста думка: можна приватизувати будь-який державний банк. Для цього затверджено урядом стратегію реформування банків державного сектора, в якій і передбачено зменшення частки державних банків до 25%», - заявив він.

Шевченко також спрогнозував терміни приватизації.

«І я майже певен, що 2025 рік – реалістична дата. Якщо йдеться про Приват: для того, щоб дійти до етапу приватизації, Приват потрібно розділити на bad-банк та good-банк. Ми зараз обговорюємо цей процес із наглядовою радою та правлінням банку», - уточнив він.

Глава НБУ додав, що Укргазбанк вже підписав першу угоду з IFC про залучення кредиту з можливістю конвертації коштів у статутний капітал банку.

«Партнерство IFC та держави – це лише перший крок. Такий самий напрямок, але не ЄБРР, обрав Ощадбанк», - розповів Шевченко.

Як відомо, Кабінет Міністрів у серпні цього року затвердив оновлену стратегію розвитку державного ПриватБанку до 2024 року.

Відповідно до документа, у одному з варіантів розглядається поділ ПриватБанку на дві структури: т.зв. «хороший банк» та підрозділ, який займатиметься непрофільними послугами, успадкованими портфелями та судовими розглядами.

Нагадаємо, НАБУ вивчає транзакції ПриватБанку, які значаться у Pandora Papers.

Також повідомлялося, що суд засудив шахрая та його помічницю з Приватбанку, які крали дані клієнтів.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО