Працювати не буде: Резніков прокоментував стратегію НАТО щодо Росії

Обрана НАТО стратегія взаємин з Росією не спрацює, а західні країни даремно бояться розмовляти з Кремлем з позиції сили - їх думка з цього приводу вкрай помилкова.

Про це заявив міністр оборони України Олексій Резніков в інтерв'ю для видання Financial Times.

Резніков зазначив, що стратегія, спрямована на те, щоб не провокувати Росію, ніколи не буде працювати. Він нагадав, що вторгнення до Грузії у 2008 році почалося після того, як Німеччина і Франція заблокували її членство в НАТО, чим негайно скористалася Росія.

Міністр додав, що президент США Джозеф Байден відмінно розглянув загрозу для НАТО, яку несе політика Росії - Москва планує похитнути та розбити Альянс, фактично це «тактика нарізування салямі».

«Не провокувати Росію - ця стратегія не працює і не буде працювати... За моїми відчуттями, США усвідомили ці загрози. Вони повинні зберегти єдність Альянсу» - резюмував він.

Нагадаємо, раніше Росія звернулася до НАТО, щоб Альянс офіційно відкликав обіцянку про вступ України. Зокрема, мова йде про рішення саміту в Бухаресті від 2008 року.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що позаблоковий статус України, так само як і надання Україні гарантій з боку третіх країн, ніяк не посприяє менш агресивній поведінці Росії. Ці фактори тільки розпалюють апетит президента Росії Володимира Путіна.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО