РФ перекрила близько 70% акваторії Азовського моря – ВМС

Росія не припиняє провокаційних дій проти України на морі. Станом на сьогодні РФ перекрила близько 70% акваторії Азовського моря.

Про це заявила пресслужба Військово-Морських сил Збройних сил України у п'ятницю, 10 грудня.

«РФ продовжує провокаційні дії проти України. Станом на 10 грудня Російською Федерацією перекрито близько 70% акваторії Азовського моря. Наразі росіянами розміщено навігаційні попередження (ПРІП) про обмеження судноплавства у певних районах нібито у зв'язку з проведенням артилерійських стрільб у районах поблизу м. Маріуполь, м. Бердянськ та м. Генічеськ», - йдеться у повідомленні.

У пресслужбі зазначили, що подібні перекриття районів відбуваються систематично та перешкоджають вільному судноплавству в Азовському морі.

А оголошення навігаційних попереджень Росією в Азовському морі (недалеко від пунктів базування українських ВМС та цивільних портів є «відкритою провокацією»), додали у відомстві.

«Подібні дії агресора вкотре демонструють спроби РФ перетворити Азовське море на своє внутрішнє «озеро», - зазначили у ВМС.

Нагадаємо, увечері 9 грудня у ФСБ РФ заявили, що корабель «Донбас» ВМС України знявся з рейду порту Маріуполь і нібито рухається у бік Керченської протоки. Федеральна служба безпеки вимагала змінити курс.

Міністр оборони України Олексій Резніков у відповідь заявив, що Азовське море є акваторією спільного використання України та РФ, тому українські кораблі мають право перебувати там на законних підставах. До того ж корабель «Донбас» є неозброєним судном і не несе жодних загроз.

У Кремлі сьогодні заявили, що ситуація з українським кораблем «Донбас» в Азовському морі може бути провокацією.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО