Україна до кінця тижня отримає транш військової допомоги від США

До кінця цього тижня Україна отримає від США останні елементи з пакету систем безпеки вартістю 60 млн доларів, про який було оголошено у серпні.

Про це під час брифінгу заявив речник Пентагону Джон Кірбі, передає пресслужба відомства.

«У нас немає нових заяв чи рішень, які потрібно приймати щодо будь-якої додаткової допомоги у сфері безпеки для України. Я думаю, ви знаєте, що ми схвалили, точніше, президент Байден схвалив пакет допомоги в галузі безпеки на 60 мільйонів доларів. Останні елементи якого буде доставлено до України. Стрілецька зброя та боєприпаси - найновіші одиниці, які цього тижня передадуть силам оборони України», - заявив Кірбі.

Інші частини цього пакету допомоги в галузі безпеки включали ракетну систему Javelin, яка вже є у розпорядженні українських військовослужбовців.

Нагадаємо, Кірбі заявляв, що українські військові мають право застосовувати отримані від США протитанкові ракетні комплекси Javelin у будь-якій частині своєї країни, але тільки для самооборони.

У листопаді українські військові на Донбасі вперше застосували проти бойовиків протитанковий ракетний комплекс Javelin, який Збройні сили України отримали від США.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО