Український суд дозволив затримати колишнього «прокурора» Криму Поклонську

Київський апеляційний суд дав дозвіл на затримання колишнього так званого «прокурора» окупованого Криму Наталії Поклонської, підозрюваної у державній зраді та ще за низкою статей ККУ.

Про це повідомляється на сайті Київського апеляційного суду 7 грудня.

Так, колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду розглянула апеляційну скаргу, подану прокурором на ухвалу слідчого судді Шевченківського райсуду Києва від 27 вересня.

«Вказаною ухвалою відмовлено у задоволенні клопотання прокурора відділу Офісу Генерального прокурора про надання дозволу на затримання підозрюваної, громадянки П., з метою приводу її для участі в розгляді клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою», - йдеться на сайті суду.

Подану прокурором апеляційну скаргу суд задовольнив та ухвалу слідчого судді Шевченківського райсуду Києва від 27 вересня скасував.

«Постановлено нову ухвалу, якою задоволено клопотання прокурора Офісу генерального прокурора про надання дозволу на затримання підозрюваної громадянки П., з метою її приводу для участі у розгляді клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою», - заявили в суді.

За даними суду, колишній «прокурор» тимчасово окупованого Криму підозрюється у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 28, ч.1 ст.109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну або повалення конституційного ладу або захоплення державної влади), ч. 4 ст. 28, ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність та недоторканність України), ч.1 ст.111 (державна зрада), ч.1 ст.255 (створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній) ККУ.

Нагадаємо, Поклонська набула статусу підозрюваної ще у 2018 році.

У березні цього року РНБО впровадила санкції щодо Януковича, Азарова та низки ексчиновників. У списку також була й Поклонська.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО