Уряд розробляє механізм виплати тисячі гривень за вакцинацію – Немчінов

Український уряд зараз працює над механізмами отримання вакцинованими українцями тієї тисячі, яку їм виплатять за ініціативою президента України Володимира Зеленського.

Про це розповів міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов в коментарі Укрінформу.

«Виплати отримають всі повнолітні громадяни України, які мають повний курс вакцинації, незалежно від того, коли вони робили такі щеплення... Ми припускаємо, що ця тисяча гривень не оподатковуватиметься, а отримання коштів не стане перешкодою для нарахування субсидій. Зараз йде робота в цьому напрямку» - розповів він.

Міністр Кабміну додав, що за рахунок цих грошей люди зможуть підтримати той бізнес, який найсильніше постраждав в умовах карантину, сплативши його послуги.

«Держава дає можливість, а люди краще знають, який театр або музей їм подобається, або в якому спортклубі займаються діти, і його потрібно підтримати» - додав він.

Немчінов також повідомив, що на другому етапі програми, а саме, в третьому кварталі 2022 року, в українців з'явиться альтернативний механізм отримання виплати за вакцинацію. Зараз же отримання грошей доступно тільки через додаток «Дія».

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський заявив, що для українців, які вакцинувалися від коронавірусу двома дозами, введуть заохочення. З 19 грудня вони зможуть отримати тисячу гривень – через додаток «Дія».

Також в уряді пояснили, хто взагалі отримає цю тисячу і що з нею робити пенсіонерам і сільським жителям.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО