Вакцинація педагогів: майже три тисячі вчителів відсторонили від роботи через відсутність щеплення

Читать на русском
Загалом в Україні наразі працюють дистанційно 1,2 тис. шкіл. Це освітні заклади в червоних зонах карантину, колектив яких не вакцинований повністю проти коронавірусу.
Сергій ШкарлетСлово і діло

В Україні були відсторонені від роботи майже три тисячі вчителів, які не отримали щеплення проти Covid-19.

Про це міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет повідомив у Telegram, із посиланням на оперативні дані Міносвіти та департаментів освіти і науки в регіонах.

«На жаль, є вчителі, відсторонені від роботи. За оперативною інформацією департаментів освіти і науки, це 2,8 тис. педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти», – зазначив Шкарлет.

Міністр уточнив, що найбільше таких учителів – у Київській (281 особа) та Рівненській (384 особи) областях.

COVID-19 в Україні: скільки вчителів відсторонили від роботи та як працюють школи в облцентрахЯк працюють школи в обласних центрах, скільки вчителів вакцинувалися від ковіду, а скільки відсторонили від роботи, розібралося Слово і діло.

Згідно з даними по всій Україні, одну дозу вакцини вже отримали 96,5% працівників шкіл. А 86,4% від загальної кількості отримали повний курс вакцинації (це понад 563 тис. педагогів).

При цьому, найбільше повністю вакцинованих вчителів у: Луганській (94,3%), Сумській (93,9%), Донецькій (93,8%), Черкаській (93,7%) та Харківській (93,5%) областях.

У Києві протягом останніх днів кількість працівників шкіл, щеплених двома дозами, зросла на 1,7%.

Загалом в Україні наразі працюють дистанційно 1,2 тис. шкіл. Йдеться про освітні заклади в червоних зонах карантину, колектив яких не вакцинований на 100% проти коронавірусу.

Нагадаємо, що у «жовтій» зоні карантину знаходиться п'ять областей, а в «помаранчевій» - лише одна. Решта регіонів перебуває у «червоній».

Також, за добу, 27 листопада, в Україні було зафіксовано 7 483 нових підтверджених випадків коронавірусу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: