ЗМІ повідомили про святкування ювілею Єрмака на держдачі: в ОПУ відповіли

ЗМІ опублікували інформацію про те, що президент Володимир Зеленський та Офіс президента святкували день народження Андрія Єрмака на державній дачі. На відповідний репортаж відреагували в ОПУ та прессекретар президента Сергій Никифоров.

Про це йдеться у коментарі Никифорова «Українській правді» та публікації Офісу президента у Фейсбуці.

Згідно з розслідуванням УП, ювілей Єрмака святкували використовуючи гелікоптери ДСНС для доставляння людей до резиденції в Карпатах.

«За інформацією джерел «Української правди» у політичних колах президент Володимир Зеленський та керівник його офісу Андрій Єрмак у п'ятницю вдень залишили Банкову ще до закінчення робочого дня і полетіли в Карпати до державної резиденції президента України Синьогора, де у неділю Андрій Єрмак має відсвяткувати ювілей - 50 років», - йдеться у репортажі УП.

При цьому, речник президента Никифоров наголосив, що він не знає, чи був президент у Карпатах на святкуванні ювілею Єрмака. Він наголосив, що бачив Зеленського у п’ятницю, неділю та понеділок. Разом із тим прессекретар президента не зміг відповісти, о котрій Зеленський пішов з роботи, а також чи був він на робочому місці до кінця робочого дня, нагадавши, що повідомляти таку інформацію «це питання безпеки».

Сам Никифоров наголосив, що «ні в Києві, ні в Карпатах, ніде» не брав участь у святкуванні ювілею глави Офісу президента.

Водночас, на сторінці ОПУ надали пояснення, заперечивши інформацію щодо використання гелікоптерів ДСНС і ефектного святкування дня народження керівника Офісу президента.

«Перше: офіційно повідомляємо, що не було жодного 4-денного святкування з феєрверками, концертами, макетами венеційської архітектури, масовкою гостей та іншими принадами, які ще можна додумати для більшої ефектності. Друге: не було використання державних чи приватних літаків жодних осіб, пов'язаних з будь-якими бізнесменами. Гвинтокрилами ДСНС гостей чи взагалі сторонніх осіб не перевозили, тим більше з розважальною метою», - зазначили в ОПУ.

Окрім цього, у коментарі зазначено, що резиденцію з представників влади використовував лише Олексій Чернишов, а також, що Єрмак святкував ювілей з батьками.

«З інших представників влади до резиденції заїжджав лише Олексій Чернишов, який перебував у ті дні в Рівному та пересувався автівкою. ... Андрій Єрмак відзначив день народження у понеділок в Києві – з батьками, у вівторок його привітали колеги в Офісі Президента», - йдеться у коментарі.

Нагадаємо, що Володимир Зеленський призначив нового заступника керівника Офісу президента – ним став Ростислав Шурма.

Також «Слово і діло» писало, скільки Андрій Єрмак та його заступники заробили у жовтні.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО