Польща може повністю закрити кордон з Білоруссю – прем'єр

Польща не виключає повного закриття кордону з Білоруссю для здійснення економічного тиску на режим Лукашенка.

Про це заявив глава уряду Польщі Матеуш Моравецький.

Він зауважив, що у Варшаві хочуть дати шанс Лукашенку відступити і припинити міграційну кризу. Однак, якщо цього не відбудеться, у Польщі голові до рішучих дій.

«Ми розглядаємо кроки у контексті щораз більших економічних санкцій, включно із закриттям білорусько-польського кордону з польського боку», – розповів прем’єр.

Наразі між Польщею та Білоруссю закритий КПП у Кузьниці, під яким на початку тижня розбили табір понад тисяча нелегальних мігрантів. У Варшаві припускають, що зовсім скоро можливе закриття чергових пунктів пропуску.

Нагадаємо, що на кордоні Білорусі з європейськими країнами вже кілька місяців перебувають тисячі мігрантів з країн Африки та Близького Сходу. У листопаді криза загострилася: групи мігрантів намагалися прорвати кордон, Польща і Литва у відповідь ввели режим надзвичайної ситуації. У нинішній кризі Європа звинувачує Олександра Лукашенка.

Нещодавно у Польщі заявили про те, що білоруські силовики, контролюючі нелегальних мігрантів на кордоні двох країн, придумали нову тактику, яку мігранти використовують для штурму прикордонних укріплень.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО