РФ може готувати напад на схід і південь України на початку 2022 року – розвідка

Росія сконцентрувала понад 92 тис. військовослужбовців біля кордонів з Україною та готується атакувати до кінця січня – початку лютого.

Про це заявив керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов в інтерв'ю Military Times.

Згідно з його слів, напасти на Схід та Південь Росія може вже у січні – лютому 2022 року. Атака, ймовірно, включатиме авіаудари, артилерійські та бронетанкові атаки з подальшими десантними ударами на сході, десантними нападами в Одесі та Маріупулі та меншим вторгненням через Білорусь.

За словами Буданова, масштабні російські військові навчання «Захід-2021», які пройшли раніше цього року, показали, що Москва може одночасно перекинути понад 3500 військовослужбовців повітряно-десантних і спеціальних операцій.

Також розвідник допускає, що Росія перед вторгненням може використовувати психологічні операції для дестабілізації України.

Нагадаємо, у США стурбовані воєнною активністю Росії на кордоні з Україною. Також побоювання викликають заяви та дії, які спостерігаються з боку російських офіційних осіб.

Народний депутат Єгор Чернєв заявив, що українське вище військово-політичне керівництво в повному обсязі володіє інформацією про всі рухи російських військ біля кордонів України. А Захід вже не повторить помилок 2014 року і не забариться з наданням підтримки Україні.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО