Засекречені документи щодо «Вагнергейту»: ДБР перевірить достовірність матеріалів Соколової

Держбюро розслідувань перевірить походження та справжність секретних документів щодо захоплення та затримання бойовиків російської ПВК «Вагнер», про наявність яких заявила українська журналістка Яніна Соколова.

Про це повідомили у пресслужбі ДБР у п'ятницю, 19 листопада.

«У мережі інтернет 18 листопада 2021 року опубліковано документи, що містять відомості про планування та виконання Головним управлінням розвідки Міноборони та СБУ заходів, пов'язаних з організацією затримання на території України бойовиків ППК «Вагнер»», - йдеться у повідомленні.

Як уточнили в ДБР, у рамках відкритого кримінального провадження буде проведено перевірку справжності цих документів, а також встановлено військовослужбовців, які мали доступ до цих документів і можуть бути причетними до їх витоку.

Нагадаємо, українська журналістка Яніна Соколова у себе в Facebook опублікувала секретні документи української розвідки, які стосуються підготовки операції «Авеню» - спецоперації із захоплення та затримання бойовиків російської ПВК «Вагнер». За її словами, вони нібито містять підтвердження, що операцію перенесли за наказом вищого політичного керівництва України.

17 листопада міжнародна група журналістів-розслідувачів Bellingcat оприлюднила першу частину розслідування про причини зриву спецоперації із затримання в Білорусі російських найманців з ПВК «Вагнера».

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО