Латвійський суд відхилив першу скаргу на обов'язкову вакцинацію

Латвійський суд відхилив позов приватних осіб, які намагаються оскаржити правила Кабінету міністрів, що визначають обов'язкову вакцинацію від COVID-19 для низки професій.

Про це пише видання Delfi.

Зазначається, що даний випадок став першим подібним позовом в країні, який було розглянуто в суду. Скаргу подала чиновниця Міністерства добробуту Сандра Руцька разом із чоловіком та донькою.

У ході розгляду позову, суд визнав, що обов’язкова вакцинація обмежує права людини на приватне життя, вільний вибір професії та робочого місця. Втім, рішення Кабінету міністрів обумовлено необхідністю захисту епідеміологічної безпеки суспільства та забезпечення безперервних важливих державних функцій на користь громадян.

Водночас суд зауважив, що суспільство від обов’язкової вакцинації отримує набагато більше користі, ніж шкоди, яка завдана правам людей.

При цьому, суд не зважив на занепокоєння позивачів щодо безпеки вакцин, оскільки позивачі керувалися загальними сумнівами, не вказавши на жодне порушення, допущене при видачі дозволу на продаж вакцин.

Нагадаємо, що у ВООЗ засудили вакцинацію дітей від COVID-19.

Раніше ми повідомляли, що МОЗ України планує розширити список професій для обов'язкової вакцинації від коронавірусу.

В Україні станом на 13 листопада хоча б одну дозу вакцини від коронавірусу отримали понад 12 мільйонів осіб.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО