ВАКС звільнив від покарання ексдиректора кредитної установи

Вищий антикорупційний суд пом'якшив обвинувачення і визнав винним колишнього голову правління Державної інноваційної фінансово-кредитної установи Арсена Ісаакяна службовій недбалості, але звільнив його від покарання у зв'язку із закінченням терміну давності.

Таке рішення 9 листопада ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Визнати винним обвинуваченого Арсена Ісаакіна у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 367 Кримінального кодексу України (службова недбалість)», – оголосив головуючий суддя Віктор Ногачевський.

Водночас колегія звільнила Ісаакяна покарання у вигляді позбавлення волі строком на 3,5 роки у зв'язку із закінченням строку давності.

Як відомо, Спеціалізована антикорупційна прокуратура обвинувачує ексглаву ДІФКУ Ісаакяна у завданні збитків установі на суму 14,6 млн грн. Згідно з матеріалами справи, у 1998 році ДІФКУ уклала договір на грошову позику у 20 млн грн державному підприємству «Антонов» на будівництво літаків АН-140. ДІФКУ перерахувала частину коштів – 16 млн грн. У травні 2015 року екскерівник ДІФКУ Ісаакян продав право вимоги цих коштів з ДП «Антонов» приватній фірмі за 1,5 млн. грн.

Нагадаємо, САП намагалася укласти угоду про визнання винуватості між прокурором і обвинуваченим ексочільником ДІФКУ Ісаакяном, проте антикорупційний суд відмовився це робити. Раніше НАБУ відкрило справу на прокурора САП Кричуна за таку угоду з Ісаакяном і передало її до Державного бюро розслідувань. Щоправда ДБР закрило справу.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО