Апеляція ВАКС розгляне скаргу на вирок закарпатському екссудді

Читать на русском
Апеляційна палата отримала скаргу на обвинувальний вирок колишньому служителю Феміди і відкрила за нею провадження.
Апеляційна палата Вищого антикорупційного судуфото: «Слово і діло»

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду розгляне скаргу на вирок колишньому судді Мукачівського міськрайонного суду Закарпатської області Михайла Пака та начальника юридичного відділу Пенсійного фонду Мукачева Олега Маковського, яких визнали винними у хабарництві.

Таке рішення 29 жовтня ухвалила колегія суддів АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, екссуддю Пака та експосадовця Маковського визнали винним в одержанні хабаря. Паку призначили покарання у вигляді позбавлення волі строком на 7 років з конфіскацією всього майна та забороною обіймати посаду судді протягом 3 років. Маковському колегія теж призначила покарання вигляді позбавлення волі, але на строк у 6 років з конфіскацією половини майна.

«Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою адвоката Резуненка Олександра Анатолійовича, поданою на вирок Вищого антикорупційного суду від 21 вересня 2021 року», – йдеться в рішенні.

Як відомо, суддю Пака і посадовця Маковського обвинувачують в одержанні неправомірної вигоди. За версією слідства, суддя у змові з Маковським та за його посередництва одержав неправомірну вигоду від громадянина за ухвалення на його користь судового рішення у справі за адміністративним позовом до управління праці та соціального захисту населення Мукачівської райдержадміністрації.

Справу скерувало до суду ще 13 березня 2018 року, але до створення антикорупційного суду в ній так і не ухвалили вирок. Тому 30 вересня 2019 року до ВАКС зі Стрийського міськрайонного суду Львівської області надійшли матеріали справи.

Нагадаємо, обвинувачений суддя оскаржив вирок ВАКС. Також антикорупційний суд визнав винним у хабарництві ще одного суддю.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: