Справа Майдану: колишньому заступнику командира «Беркуту» оголосили підозру

Колишньому заступнику командира оперативної роти батальйону міліції особливого призначення «Беркут» ГУ МВС України.

Його підозрюють в організації незаконної перешкоди акціям протесту 11 грудня 2013 року у Києві та державній зраді, повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

За даними слідства, обвинувачений у період з березня по вересень 2014 року, будучи українським громадянином та обіймаючи посаду в правоохоронних органах АР Крим, надав допомогу країні-агресору у проведенні підривної роботи проти України.

«З цією метою він склав присягу співробітника так званого «спеціального підрозділу Міністерства внутрішніх справ РФ в АР Крим – загону міліції особливого призначення «Беркут» (з квітня 2016 року – загін міліції особливого призначення «Беркут» головного управління федеральної служби військ Національної гвардії РФ з Республіці Крим та місту Севастополя)», - йдеться у повідомленні Генпрокуратури.

У Генпрокуратурі нагадали, що обвинувачений з 2016 року перебуває у розшуку за підозрою у перевищенні влади та службових повноважень, що супроводжувалися насильством, скоєним 11 грудня 2013 року для протидії мирним акціям протесту у Києві.

Раніше Святошинський райсуд Києва відклав розгляд справи про розстріл учасників акцій на вулиці Інститутській у Києві 20 лютого 2014 року щодо обвинувачених екс-бійців спецпідрозділу «Беркут» Олександра Маринченка, Сергія Тамтури, Олега Янішевського, Сергія Зінченка та Павла Аброськіна.

Нагадаємо, «тітушці» Крисіну ухвалили вирок у справах Майдану.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО