Адвокат ексзаступника начальника філії УЗ намагався закрити справу

Вищий антикорупційний суд відмовився закривати справу за підозрою колишнього заступника начальника філії «Пасажирська компанія» ПАТ «Укрзалізниця» Артема Мироновича та ще двох осіб у заволодінні 11,8 млн грн УЗ під час закупівлі вугілля.

Таке рішення 28 жовтня ухвалив слідчий суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Адвокат ексзаступника начальника філії «Пасажирська компанія» УЗ Мироновича подав до суду клопотання про закриття справи. На його думку, є підстави для відповідного рішення. Однак суддя адвокату відмовив.

«У задоволенні клопотання захисника Тхорівського Максима Сергійовича, який діє в інтересах (Артема Мироновича – ред.), про закриття кримінального провадження – відмовити», – йдеться в рішенні.

Раніше НАБУ і САП повідомили про підозру ексзаступнику начальника філії «Пасажирська компанія» УЗ Мироновичу. Як встановили НАБУ і САП, у 2018 році філія «Пасажирська компанія» УЗ провела публічні торги із закупівлі вугілля для опалення пасажирських вагонів. За даними слідства встановлено, що підозрюваний Миронович, будучи головою тендерного комітету, спільно з керівником відділу-ініціатора закупівлі Романчуком, діяли на користь «обраного» постачальника, не допустивши інші компанії до аукціону. Ця компанія «Коларес-Брокерс» і стала переможцем торгів, поставивши вугілля за завищеними на 11,8 млн грн цінами.

Відповідно до висновку товарознавчої експертизи, ринкова ціна однієї тони вугілля станом на дату укладання договорів становила 3770 грн, у той час як УЗ уклала договори за ціною 4563 грн.

Нагадаємо, ПАТ «Укрзалізниця» відсторонила Мироновича від посади, оскільки йому повідомили про підозру в корупції.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО