Покарання за підробку сертифікатів вакцинації будуть посилювати – Радуцький

В Україні планується значно посилити ідповідальність за підробку сертифікатів вакцинації та результатів ПЛР-тестування на коронавірус. Рада розгляне це питання 2 листопада на позачерговому засіданні.

Про це заявив голова профільного комітету Ради, народний депутат від «Слуги народу» Михайло Радуцький в ефірі програми «Свобода слова».

Радуцький повідомив, що на позачерговому засіданні розглядатиметься законопроєкт, який втричі посилює відповідальність за підробку сертифікатів вакцинації та ПЛР-тестів. При цьому за багаторазове таке діяння можна буде отримати до восьми років позбавлення волі - якщо людина була спіймана на підробці сертифікатів більше одного разу. Не оминуть увагою і тих, хто буде використовувати підробки.

«І це, що стосується людей, які виробляють, виготовляють. А люди, які користуються, – там адміністративна відповідальність також збільшується... Там за 50 тисяч гривень» - зазначив нардеп.

Тим часом 29 жовтня в аеропорту Бориспіль у 11 осіб виявили COVID-сертифікати з ознаками підробки. В цей же день екснардепу Надії Савченко вручили підозру за підроблений COVID-сертифікат, з яким вона минулого тижня намагалася потрапити в Україну.

Раніше в Нацполіції розповіли, хто може перевіряти сертифікати вакцинації в українців. У нинішніх умовах дуже часто перевірятимуть сертифікати вакцинації від коронавірусної інфекції. А зробити це можуть багато служб - не тільки поліція.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО