Україна відновлює імпорт електроенергії з Білорусі

В Україні заявили про дефіцит вугілля на державних ТЕС, тому з 1 листопада Україна відновить імпорт електроенергії з Білорусі.

Про це повідомляють в РБК-Україна з посиланням на підсумки аукціону «Укренерго» на право імпортувати електроенергію в листопаді.

Зазначають, що на аукціоні, який відбувся сьогодні, 27 жовтня, відповідні потужності викупила державна компанія «Енергоатом».

Відомо, що підприємство «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» викупив перетин для імпорту з Білорусі в листопаді потужністю 885 з 900 доступних МВТ. Ще 15 МВт придбало ТОВ «Електро Ком'юніті».

Раніше повідомляли, що 27 жовтня оператор «Укренерго» проведе аукціон на міждержавні перетини, зокрема з РФ та Білоруссю, за резервною процедурою.

Нагадаємо, заборонити імпорт зажадало Міненерго. Там відзначили, що це суперечить стратегічним цілям України в сфері енергетики і потенційно загрожує енергетичній безпеці.

У лютому Україна відновила імпорт через втрату чинності заборони НКРЕКП.

А вже 26 травня Нацкомісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, відмовилася від імпорту електроенергії з Росії та Білорусі на чотири місяці – до 1 жовтня.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО