Херсонський депутат від «Опоблоку» приховав, що тримає гроші в Сбербанку – НАЗК

Національне агентство із питань запобігання корупції знайшло недостовірні відомості у декларації депутата Херсонської міської ради 7 скликання фракції політичної партії «Опозиційний блок» Василя Федіна за 2020 рік.

Про це йдеться у висновку НАЗК за результатами повної перевірки даної декларації, передає «Слово і діло».

Зокрема, за даними НАЗК, депутат не зазначив у декларації, що має відкритий рахунок в АТ «Сбербанк» та має на цьому рахунку грошовий актив ‒ 14 тис. грн.

Як відомо, «Сбербанк» є дочірнім банком ПАТ Сбербанк ‒ найбільшого російського банку. За даними Нацбанку, АТ «Сбербанк» займає 8 місце в рейтингу НБУ за розміром активів станом на 1 січня 2020 року. Кількість приватних клієнтів АТ «Сбербанк» перевищує 500 тисяч осіб.

Також в НАЗК з'ясували, що Василь Федін приховав вартість своєї нерухомості у Херсоні: будинку площею 198 кв. м та земельної ділянки площею 675 кв. м, квартири площею 48 кв. м та офісу площею 44 кв. м.

Окрім цього, в декларації не було відображене домоволодіння в Херсоні, яке частково належить його дружині. Депутат не вказав і земельну ділянку в селі Широке Скадовського району Херсонської області площею 2500 кв. м, яка належить його дружині.

В Нацагентстві підрахували, що недостовірні відомості в декларації депутата відрізняються від достовірних на 669 тис. грн.

«У діях суб'єкта декларування встановлено ознаки правопорушення, передбаченого ч.4 ст. 172-6 КУпАП», ‒ підсумували у висновку повної перевірки.

Якщо в подальшому суд стане на бік НАЗК, Василь Федін буде змушений сплатити штраф 1000-2500 неоподатковуваних мінімумів (17 тис. ‒ 42,5 тис. грн.).

Як з'ясувало «Слово і діло», незадекларована нерухомість ‒ одна із основних причин притягнення декларантів до адміністративної та кримінальної відповідальності. Раніше ми писали, що депутат сьомого скликання Дніпропетровської облради від фракції «Батьківщина» Іван Рязанцев у своїй декларації за 2020 рік зазначив недостовірні відомості про свої численні земельні ділянки на суму понад 16 млн грн. А невдовзі стануть відомими результати повної перевірки декларації президента Володимира Зеленського.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО