Апеляція ВАКС скасувала арешт половини коштів члена Комісії з азартних ігор

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду скасувала арешт половини 15800 доларів та 23050 грн, які детективи Національного антикорупційного бюро вилучили в автівці члена Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей Євгена Гетьмана, підозрюваного в одержанні 90 тисяч доларів неправомірної вигоди.

Таке рішення 11 жовтня ухвалила колегія суддів АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд наклав арешт на 15800 доларів та 23050 грн, вилучених в автівці Гетьмана. Не погодившись з арештом, представник дружини підозрюваного подав апеляційну скаргу. В ній він вказав, що частина грошей належить саме Надії Гетьман, а не підозрюваному. Судді скаргу задовольнили частково і зняли арешт з половини коштів, а саме: 7 900 доларів та 11 525 грн.

«Апеляційну скаргу представника (Надії Гетьман – ред.) адвоката Дробязько Катерини Миколаївни – задовольнити частково. Ухвалу слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 30 серпня 2021 року про арешт майна у кримінальному провадженні в частині майна зазначеного як кошти – скасувати. У цій частині постановити нову ухвалу, якою клопотання про накладення арешту на майно задовольнити частково та накласти арешт на половину 15800 доларів та 23050 грн, що становить відповідно 7 900 доларів США та 11 525 грн із забороною відчуження, розпорядження та користування цим майном», – ідеться в рішенні.

Як відомо, антикорупційний суд узяв Гетьмана під варту з альтернативою 5 млн грн застави. За підозрюваного ці гроші внесли і він вийшов із СІЗО під обов'язки.

Нагадаємо, НАБУ і САП затримали члена Комісії з азартних ігор Євгена Гетьмана. За версія слідства, він вимагав та отримав 90 тис. дол. неправомірної вигоди від нібито представника приватного підприємця за прийняття Комісією рішення в його інтересах. Йшлося про визнання двох готелів в Чернігові та Запоріжжі такими, які можуть організовувати і проводити азартні ігри.

За словами Гетьмана, він контролює апарат КРАІЛ, а також вже налагодив взаємодію і досяг домовленостей з іншими членами КРАІЛ, з якими вибудував взаємодію на комерційній основі та надав кожному з них неправомірну вигоду у розмірі 1000 доларів зі своїх особистих коштів.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО