ВАКС продовжив слідство у справі про хабар члену Комісії з азартних ігор

Вищий антикорупційний суд продовжив до 20 січня 2022 року строк розслідування справи за підозрою члена Комісії з регулювання азартних ігор та лотереї Євгена Гетьмана в одержанні 90 тисяч доларів неправомірної вигоди.

Таке рішення 19 жовтня ухвалила слідча суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, 21 жовтня завершувався строк розслідування справи Гетьмана. Тому детектив НАБУ просив продовжити слідство, оскільки завершити його у встановлений строк не є можливим. Нібито необхідно ще провести низку слідчих та процесуальних дій. Суддя клопотання задовольнила частково.

«Клопотання – задовольнити частково. Продовжити строк досудового розслідування кримінального провадження до п'яти місяців, тобто до 20 січня 2022 року», – йдеться в рішенні.

Як відомо, антикорупційний суд узяв Гетьмана під варту з альтернативою 5 млн грн застави. За підозрюваного ці гроші внесли і він вийшов із СІЗО під обов'язки.

Нагадаємо, НАБУ і САП затримали члена Комісії з азартних ігор Євгена Гетьмана. За версія слідства, він вимагав та отримав 90 тис. дол. неправомірної вигоди від нібито представника приватного підприємця за прийняття Комісією рішення в його інтересах. Йшлося про визнання двох готелів в Чернігові та Запоріжжі такими, які можуть організовувати і проводити азартні ігри.

Як стверджував Гетьман у розмові з агентом НАБУ, він контролює апарат КРАІЛ, а також вже налагодив взаємодію і досяг домовленостей з іншими членами КРАІЛ, з якими вибудував взаємодію на комерційній основі та надав кожному з них неправомірну вигоду у розмірі 1000 доларів зі своїх особистих коштів.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО