НАЗК завершило повну перевірку декларації міністра розвитку громад Чернишова

Національне агентство з питань запобігання корупції не виявило ознак незаконного збагачення у міністра розвитку громад та територій України Олексія Чернишова.

Про це йдеться у результатах повної перевірки НАЗК декларації міністра за 2020 рік, передає «Слово і діло».

Нацагентство розпочало повну перевірку у квітні 2021 року. Проаналізувавши державні реєстри, інформацію держорганів та органів місцевого самоврядування, а також пояснення декларанта, Управління проведення повних перевірок зробив висновок, що у діях міністра немає ознак адміністративних та кримінальних правопорушень.

«Наявність конфлікту інтересів не встановлено, ознак незаконного збагачення не встановлено», ‒ підсумували в НАЗК.

Водночас, НАЗК виявило деякі неточності в декларації. Зокрема, міністр записав неправильну суму коштів на банківському рахунку в «Ерсте Банк».

Також у Нацагентстві відзначили, що за підсумками проведеної перевірки не виявили ознак необґрунтованості активів, а точність оцінки задекларованих активів відповідає даним, отриманим з наявних джерел.

Нагадаємо, Олексій Чернишов обіймає посаду міністра з 4 березня 2020 року. До цього він очолював Київську облдержадміністрацію та займався бізнесом.

Також «Слово і діло» писало про те, що заступник міністра юстиції Віталій Василик, за даними НАЗК, захищав інтереси приватної компанії всупереч закону, а заступник голови ДФС Орленко приховав від НАЗК те, що його дружина позичила 2,7 млн грн третім особам.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО