Українців треба більш жорстко примушувати до вакцинації за прикладом Франції – експерт

Україна повинна більш жорстко примушувати населення до вакцинації проти коронавірусу. Києву варто взяти приклад з Франції, де без сертифіката про вакцинацію не можна відвідувати торгові центри та користуватися громадським транспортом скрізь, а не тільки в червоних зонах.

Про це заявив політтехнолог Борис Тізенгаузен в [ефірі](https://news.u24.ua/obshestvo-news/13344-kak-zastavit-ukraincev-vakcinirovatsya-ekspert-predlozhil-zhestkie-mery телеканалу «Україна 24».

«У Франції 70% - це не ті, хто самі прийшли та вакцинувалися. Держава створила умови, що без сертифіката ти на транспорт не потрапиш, в поїзд не сядеш, в автобус не сядеш, в торговий центр не зайдеш, в ресторан, кафе, громадське харчування - не потрапиш. Держава таким м'яко примусовим способом, хоча може і не дуже м'яко, стимулює людей йти та вакцинуватися» - пояснив він.

Крім того, експерт вважає, що українцям потрібно демонструвати реальну картину того, що може статися при відмові від вакцинації. А також посилити відповідальність за підробку сертифіката про вакцинацію.

«Я скажу непопулярну і цинічну річ - іноді потрібно і залякати, показати кадри лікарні, вмираючих людей, щоб народ головою подумав і відвів сумніваються родичів і так далі. Іноді потрібно показати їм реальну картину» - резюмував він.

Втім, в Італії подібні карантинні заходи набрали чинності в п'ятницю 15 жовтня. Відтепер кожен співробітник повинен мати документ, що підтверджує вакцинацію, одужання або негативний тест на COVID-19. Однак люди цього не оцінили, і вийшли на масові протести проти уряду.

Водночас у Херсоні в пунктах вакцинації від коронавірусу утворилися масові черги. Медики збиваються з ніг і не справляються з навантаженням. Причина такого ажіотажу - перехід регіону в червону зону адаптивного карантину з 15 жовтня.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО