Макрон, Меркель і Путін обговорили Нормандський формат

Канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Еммануель Макрон обговорили з президентом Росії Володимиром Путіним питання Нормандського формату. Переговори проходили в телефонному режимі. При цьому Путін активно скаржився на Україну.

Про переговори між лідерами держав повідомила пресслужба Кремля.

«Обговорено ситуацію у зв'язку з пробуксовкою процесу вирішення внутрішньоукраїнського конфлікту, яка викликає заклопотанність. При цьому три лідери відзначили важливість реалізації Мінських домовленостей 2015 року як безальтернативної основи врегулювання. Була також підкреслена зацікавленість у подальшій координації зусиль Росії, Німеччини та Франції в Нормандському форматі... Президент Росії дав принципову оцінку лінії київської влади, яка наполегливо ухиляється від виконання як своїх зобов'язань за Мінськими угодами, так і домовленостей, досягнутих на попередніх Нормандських самітах, в тому числі в Парижі» - сказано в повідомленні.

Зазначається, що стан справ у питанні врегулювання ситуації на сході України визнали важким і політичним радникам разом з главами МЗС усіх трьох держав доручили посилити роботу по лінії Нормандського формату. Також буде вивчатися доцільність організації нового саміту нормандської четвірки.

Нагадаємо, що незадовго до цього президент України Володимир Зеленський також провів переговори з питань Нормандського формату з Макроном і Меркель.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО