Ще один український регіон може опинитися в червоній зоні адаптивного карантину

Херсонська область може опинитися у червоній зоні адаптивного карантину вже наступного тижня - якщо таке рішення ухвалить за підсумками засідання Державна комісія з питань ТЕБ та НС.

Про це повідомила пресслужба Херсонської облдержадміністрації з посиланням на брифінг міністра охорони здоров'я Віктора Ляшка під час робочого візиту в область.

Ляшко зазначив, що за підсумками відвідування кількох лікувальних установ він побачив випадки, коли велика частина пацієнтів з коронавірусом виявилася невакцинованими.

«Зараз у нас є ефективний спосіб запобігти тяжкому або середньому перебігу хвороби - вакцинація. Потрібно розуміти, що ризик захворіти значно страшніше, ніж можливі побічні ефекти після вакцинації, які в більшості випадків проходять через добу. Антивакцинаторські погляди дуже швидко змінюються, коли справа доходить до апаратів ШВЛ» - сказав міністр.

Ляшко додав, що Україна може щотижня робити більше мільйона щеплень, а високий рівень вакцинації послабить карантинні обмеження. Однак в країні є все необхідне для вакцинаційної кампанії, крім бажання самих українців вакцинуватися.

Нагадаємо, ще одна область України може перейти прямо в червону зону адаптивного карантину, минаючи при цьому помаранчевий рівень небезпеки. Це Сумська область, в якій показники госпіталізації та динаміка зростання захворюваності коронавірусом значно перевищує допустимі показники.

Станом на 9 жовтня, в помаранчевій зоні епідемічної небезпеки знаходиться 15 регіонів України. Всі вони можуть дуже швидко перейти в червону зону.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО