Третьякову потрібно позбавити мандата за її висловлювання щодо покійного Полякова – нардеп

Народного депутата Галину Третьякову від фракції «Слуга народу» потрібно позбавити депутатського мандата за її цинічне висловлювання про покійного нардепа Антона Полякова.

Про це заявив народний депутат Андрій Ніколаєнко в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Позбавити мандата ... Як це можна вирішити? Якщо Офіс Президента прийме таке рішення і застосує ті методи, які він застосовував для депутатів для збору голосів вчора за відставку Разумкова, то Галина напише із задоволенням і піде з Ради» - сказав він, коментуючи перспективу покарання Третьякової.

Нагадаємо, в ніч на 8 жовтня у Києві був знайдений мертвим народний депутат Антон Поляков, якого одним з перших виключили зі «Слуги народу». Попередні висновки експертизи свідчать, що смерть настала в результаті гострої коронарної недостатності, гострої ішемічної хвороби серця. Справу розслідують за ч.1 ст. 115 (умисне вбивство) ККУ з позначкою «природна смерть».

У зв'язку зі смертю Полякова нардеп від СН Галина Третьякова потрапила в серйозний скандал - в партійному чаті вона прокоментувала його смерть фразою «одним ворогом менше». Висловлювання Третьякової викликало величезне обурення. Глава фракції СН Давид Арахамія заявив, що є пропозиція відсторонити Третьякову від п'яти пленарних засідань. А голова депутатської групи «За майбутнє», членом якої був Поляков, Тарас Батенко, заявив, що представники всіх фракцій і депутатських груп, крім СН, підписали звернення з проханням позбавити Третьякову верховенства в комітеті соціальної політики.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО