«Енергоатом» повідомив про арешт своїх рахунків

Державна виконавча служба наклала арешт на рахунки НАЕК «Енергоатом» на підставі виконавчого провадження через борг в понад 127 млн ​​грн.

Про це йдеться в заяві на сайті «Енергоатому».

Як повідомляється, виконавча служба наклала арешт на рахунки «Енергоатому» на користь ЗАТ «Спільне українсько-американське підприємство з іноземними інвестиціями Укрелектроват» в сумі 127,3 млн грн, з яких сума основного боргу становить 2,5 млн грн, відзначили в компанії.

«Вважаємо, що скоординована діяльність ЗАТ СП «Укрелектроват» та представників Державної виконавчої служби по блокуванню рахунків «Енергоатому» та списанню неіснуючих боргів на користь компанії, яка викупила ці борги у російської компанії АТ «ТВЕЛ», у цей складний для країни період має розглядатися керівництвом держави як цілеспрямована диверсія», - йдеться в повідомленні.

Підприємство просить владу України втрутитися в ситуацію.

«Енергоатом звернувся до державних органів влади та правоохоронних органів з вимогою недопущення грабіжницького списання коштів з рахунків і захисту прав стратегічного державного підприємства», - додали в компанії.

Нагадаємо, за даними експертів StateWatch, компанія «Енергоатом» завершила 2020 рік із збитком майже в 5 млрд грн. За результатами першого півріччя 2021 року компанія отримала 1 млрд 123,6 млн грн прибутку.

«Слово і діло» пропонує подивитися, які фінансові результати показували керівники компанії.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО