КНДР знову провела ракетний пуск – випробувала керовану зенітну ракету

Північна Корея провела другий ракетний пуск за два дні. Цього разу випробовувалася керована зенітна ракета. Випробування пройшли успішно.

Про це 1 жовтня повідомило південнокорейське агентство Yonhap з посиланням на повідомлення, яке оприлюднило Центральне телеграфне агентство Північної Кореї (ЦТАК).

«Академія оборонних наук КНДР 30 вересня провела випробування нової зенітної ракети, розробленої нею, з метою підтвердити практичність роботи пускової установки, радара і комплексної машини бойового управління, а також комплексні бойові характеристики цієї ракети» - сказано в повідомленні.

Державний секретар США Ентоні Блінкен вже заявив, що США глибоко стурбовані ракетними пусками, які виробляє КНДР і вважають, що дії Північної Кореї сіють нестабільність і підривають світову безпеку.

Нагадаємо, 29 вересня Північна Корея заявила про успішні випробування гіперзвукової ракети Hwasong-8. згідно із заявою уряду КНДР, цей крок повинен зміцнити обороноздатність Північної Кореї.

У США заявили, що не вважають випробування північнокорейської гіперзвукової ракети, про успіх яких привселюдно оголосив Пхеньян, загрозою для безпеки Сполучених Штатів.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО