Нардепи провалили голосування за пакет законів щодо скасування РРО

Верховна рада на позачерговому засіданні в четвер, 23 вересня, не змогла ухвалити жоден із законопроектів, який стосувався скасування обов'язкових РРО (реєстраторів розрахункових операцій) для підприємців.

Всього на порядку денному позачергового засідання було заявлено чотири законопроекти №2644, 2645, 3853 і 3993 і альтернативні до них.

Проектами законів пропонувалося внести зміни до закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» в частині скасування деяких змін №128-IX по розширенню сфери застосування реєстраторів розрахункових операцій.

Однак жоден з них не отримав підтримку в залі Ради - нардепам не вистачило голосів.

Після цього в парламенті було проведено сигнальне голосування, яке показало недостатню кількість народних депутатів для продовження засідання ВР. Засідання довелося закрити.

Нагадаємо, у листопаді минулого року Рада провалила голосування у першому читанні за законопроект №4313-д про відтермінування касових апаратів для ФОП. Законопроект відправили на доопрацювання.

У грудні Рада все ж відтермінувала до 1 січня 2022 року обов'язкове застосування РРО для ФОП, які є платниками єдиного податку другої-четвертої груп.

Сьогодні весь день під Радою проходять акції протесту - мітингувальники,зокрема, вимагають скасування РРО. На акції відбулися зіткнення з силовиками.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО