Антикорупційний суд оголосив вирок закарпатському екссудді

Вищий антикорупційний суд оголосив вирок колишньому судді Мукачівського міськрайонного суду Закарпатської області Михайла Пака та начальника юридичного відділу Пенсійного фонду Мукачева Олега Маковського, яких САП обвинувачує в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 21 вересня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло» з посиланням на трансляцію засідання.

«Визнати винним Михайла Пака у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 368 КК України... Визнати винним Олега Маковського у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 368 КК України», – оголосив головуючий суддя.

Судді призначили Паку покарання у вигляді позбавлення волі строком на 7 років з конфіскацією всього майна та забороною обіймати посаду судді протягом 3 років. Маковському колегія теж призначили покарання вигляді позбавлення волі, але на строк у 6 років з конфіскацією половини майна.

Крім того, судді відправили обвинуваченого Маковського під нічний домашній арешт з обов'язками, в тому числі, носити електронний браслет. Екссудді Паку залишили запобіжним заходом заставу і поклали на нього низку обов'язків, серед яких теж носіння браслету.

Як відомо, суддю Пака і посадовця Маковського обвинувачують в одержанні неправомірної вигоди. За версією слідства, суддя у змові з Маковським та за його посередництва одержав неправомірну вигоду від громадянина за ухвалення на його користь судового рішення у справі за адміністративним позовом до управління праці та соціального захисту населення Мукачівської райдержадміністрації.

Справу скерувало до суду ще 13 березня 2018 року, але до створення антикорупційного суду в ній так і не ухвалили вирок. Тому 30 вересня 2019 року до ВАКС зі Стрийського міськрайонного суду Львівської області надійшли матеріали справи.

Нагадаємо, обвинувачений суддя оскаржив вирок ВАКС. Також антикорупційний суд визнав винним у хабарництві ще одного суддю.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО