Росія провела навчання з протиповітряної оборони в окупованому Криму

У п'ятницю, 10 вересня, в Криму провели навчання дивізіони російських зенітно-ракетних комплексів С-400 «Тріумф».

Про це повідомляє Міністерство оборони Росії.

На початковому етапі навчання в пунктах дислокації, військовослужбовці здійснили згортання пускових і радіолокаційних установок і здійснили марш в нові позиційні райони. Прибувши на позиції бойові розрахунки розгорнули пускові установки.

«На основному етапі навчання особовий склад ЗРК С-400 «Тріумф» відпрацював алгоритм дій при надходженні інформації про наближення авіації умовного противника. Потім військовослужбовці виконали виявлення, ідентифікацію та знищення повітряних цілей шляхом проведення електронних пусків ракет», – йдеться в повідомленні.

Відзначають, що навчання пройшло відповідно до плану бойової підготовки зенітного ракетного з'єднання Південного військового округу.

Нагадаємо, у Росії танки Т-72Б3 почали оснащувати протикумулятивним захистом верхньої півсфери. Швидше за все, вона спрямована на протидію протитанковим ракетним комплексам Javelin, оскільки до версії Т-72Б3М оснащуються тільки танки, що дислокуються в Ростовській області та Криму.

Відзначимо, перед зустріччю президентів Джо Байдена і Володимира Зеленського США пообіцяли виділити Україні до 60 млн доларів військової допомоги. У тому числі ця сума передбачає надання українській армії ПТРК Javelin.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО