НАБУ повідомило про підозру гендиректору Павлоградського хімічного заводу

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру генеральному директору державного підприємства «Науково-виробниче об'єднання «Павлоградський хімічний завод» Леоніду Шиману у зловживанні службовим становищем.

Про це «Слово і діло» повідомили співрозмовники в антикорупційних органах.

За версією слідства, Шиман, зловживав службовим становищем, через що Павлоградський хімічний завод (ПХЗ) недоотримав понад 43,3 млн грн доходу. Як встановили детективи, у 2011 році були встановлені умови, за яких гірничо-збагачувальні комбінати, як кінцеві споживачі продукції ПХЗ, укладали договори поставки не з самим заводом, а з посередниками – ТОВ «Укрспецхім», ТОВ «Укрспецхем» та ТОВ «НВП «Зоря». Зокрема, такі договори укладали ПАТ «Криворізький залізорудний комбінат» та ПАТ «Центральний гірничо-збагачувальний комбінат».

За даними НАБУ, службовці ПХЗ відмовляли в укладанні прямих договорів поставки продукції та повідомляли про передачу повноважень в питаннях реалізації промислових вибухових речовин «дилерам». Таким чином, загалом ПХЗ втратило 43,3 млн грн доходу, які отримали приватні фірми-посередники.

Крім Шимана у справі підозри вручили керівнику ТОВ «Укрспецхім» і ТОВ «Укрспецхім» Євгену Фоміну, а також комерційному директору ПХЗ Валерію Кирилову. Нещодавно Вищий антикорупційний суд визначив Кирилову запобіжний захід у вигляді 681 тисяч грн застави. На нього поклали обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися із Павлограду Дніпропетровської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання, роботи та здати на зберігання закордонні паспорти.

До Фоміна теж застосували заставу, але в меншому розмірі – 181 600 грн. Він зобов'язаний: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися з с. Торське Донецької області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи, а також здати на зберігання закордонні паспорти.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру заступнику міського голови Миколаєва. Пізніше Вищий антикорупційний суд заарештував одного з підозрюваних у цій справі.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО