Україна готує санкції проти Росії через Керченський міст

Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій пропонує впровадити санкції проти РФ за будівництво Керченського мосту і руйнування парків в анексованому Криму.

Про це повідомляється на сайті відомства у середу, 8 вересня.

Кабмін направив РНБО пакет санкцій відносно 24 юридичних та 6 фізичних осіб, причетних до будівництва Керченського мосту, його експлуатації, а також перепланування паркових територій і об'єктів культурної спадщини у Севастополі.

«Ми докладатимемо необхідних зусиль, щоб усі причетні до вчинення злочинів на території Українського Криму понесли відповідальність за свої діяння! З цією метою ми розвиватимемо тіснішу співпрацю з міжнародними партнерами. Закликаємо представників російської окупаційної влади та їх посібників замислитись щодо невідворотності покарання», - зазначив заступник міністра з питань реінтеграції Ігор Яременко.

Санкції передбачають блокування активів на території країни, заборона на в'їзд до України і участь у приватизації та оренді держмайна. Обмеження запроваджуються на 5 років.

Нагадаємо, Рада ухвалила звернення до міжнародних організацій із закликом не визнавати вибори до Держдуми Росії у разі проведення голосування на окупованій частині території України.

«Слово і діло» раніше писало про те, які економічні втрати понесла Україна після анексії Криму.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО