Названо три області, де першими можуть посилити карантин

Україна наближається до «жовтої» зони. Найбільш небезпечна епідемічна ситуація зараз у трьох областях. Там можуть посилити адаптивний карантин.

Про це заявив голова парламентського комітету з питань здоров'я нації Михайло Радуцький на погоджувальній раді парламенту у вівторок, 7 вересня.

«Ситуація епідемічна дійсно в країні погіршується. Ми сильно забули про карантин...Сьогодні країна наближається до жовтої зони. Помаранчева і червона зона будуть адаптовані лише в тих областях, де є проблема», - сказав він.

За словами Радуцького, найнебезпечніші сьогодні в плані епідемії три області: Буковина (Чернівецька область), Львівська та Вінницька область.

«Там, швидше за все, буде змінюватися колір обмежень. Але в цілому поки говорити про якесь посилення обмежень в цілому по країні рано», - зазначив він.

Нагадаємо, у МОЗ допускають впровадження локдауну в Україні у листопаді через стрибок рівня захворюваності на коронавірус. Головний санітарний лікар заявив, що уникнути локдауну, швидше за все, не вдасться.

Сьогодні за добу виявили 2197 нових підтверджених випадків COVID-19.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО