Таліби вирішили перенести дату оголошення складу нового уряду Афганістану

Радикальний ісламістський рух «Талібан», який контролює територію Афганістану, в черговий раз відклав терміни оголошення про склад нового уряду країни.

Про це заявив офіційний спікер руху Забігулла Муджахід, пише індійське видання The Times Of India.

«Оголошення про формування нового уряду і склад Кабінету міністрів буде наступного тижня», - заявив Муджахід.

Видання зазначає, що таліби намагаються сформувати широку адміністрацію, яка буде прийнятною для міжнародного співтовариства. Швидше за все, очолить уряд один з лідерів руху - Мулла Абдул Гані Барадар. Ще один варіант - що уряд Афганістану може очолити лідер талібів Хайбатулла Ахундзаде. Про це заявив член комісії руху з культури Анамулли Самангані.

Однак деякі інші ЗМІ повідомляють, що таліби відкладають формування уряду через що ведуться в провінції Панджшер боїв з афганським Опором.

3 вересня ЗМІ повідомили, що останню непідконтрольну талібам провінцію Афганістану, Панджшер, захопили. У Кабулі бойовики святкують цю новину пострілами в повітря - і в результаті цієї стрільби 17 людей загинуло, а 41 отримав поранення.

Наступного дня представники Опору спростували інформацію про захоплення Панджшера. Представник сил опору Фахім Дашті заявив про ліквідацію щонайменше 600 бойовиків руху Талібан в афганській провінції Панджшер за один день.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО