США виплатять афганським біженцям по дві тисячі доларів допомоги

Біженці з Афганістану, які були евакуйовані в США, отримають від американського уряду разову допомогу в розмірі до 2275 доларів.

Про це повідомляє Bloomberg.

Адміністрація президента США за сприяння понад 200 приватних громадських організацій займається розробкою системи адаптації десятків тисяч біженців з Афганістану, багато з яких втекли, не маючи засобів до існування, або навіть одягу, крім того, що на них. Таким людям планується надати допомогу. Державний департамент готовий виплачувати біженцям допомогу - до 2 275 доларів на кожного евакуйованого. Отримані від уряду кошти можна буде витратити на житло, харчування, предмети першої необхідності та навчання дітей у школі.

Зараз на території США знаходиться до 50 тисяч афганців, яким дозволили перебувати в країні без належних віз. Їх провели за спеціальною програмою, згідно з умовами яких у них є рік на подачу заяви на постійну візу. Однак багато афганців, які працювали на уряд США, потрапили в інші імміграційні категорії.

Нагадаємо, Сполучені Штати мають намір збільшити кількість прийнятих в країні біженців з Афганістану як мінімум до 50 тисяч осіб.

США офіційно завершили виведення свого військового контингенту, а також евакуацію цивільних і афганських біженців з території Афганістану. Останній евакуаційний літак Військово-Повітряних сил США покинув Міжнародний аеропорт Кабула імені Хаміда Карзая вдень 30 Серпня.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО