Стефанчук оцінив перспективи розпуску Верховної Ради Зеленським

Президент України Володимир Зеленський має формальні обставини для того, щоб розпустити парламент. Інше питання в тому, що зараз він цього робити не буде, оскільки парламент працює цілком успішно.

Про це заявив перший заступник голови Верховної Ради Руслан Стефанчук в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Формальні обставини існували та існують. Але питання в тому, воно буде здійснено, чи ні; воно вигідно чи ні. Президент чітко дав зрозуміти, що поки парламент, уряд, Офіс президента виконують програму президента, ми існуватимемо як єдина команда. Якщо ні... для нього пріоритет - ідея, час якої настав», - сказав він.

Стефанчук додав, що ситуація в країні не дійшла до такої крайньої межі, за якою розпуск парламенту перетворюється на єдиний вихід.

«Мені здається, що це правильний підхід — не суб'єктивізуватися на тих чи інших питаннях, а виключно поставити в основу ефективну діяльність і досягнення тих цілей і чітких зрозумілих параметрів. Якщо не досягаємо, то якимось чином діяти. Зрозуміло, що і розпуск парламенту, і зміна уряду — це крайні межі. Поки я таких перспектив не бачу», — сказав він.

Нагадаємо, що раніше голова ради Дмитро Разумков також заявляв, що не бачить підстав для дострокового припинення повноважень парламенту.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО