У нову партію військової допомоги США для України увійде Javelin – Пентагон

Узгоджений пакет військової допомоги для України на 60 мільйонів доларів охоплює поставки для Збройних сил України протитанкових ракетних комплексів Javelin.

Про це під час зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським у Вашингтоні заявив Міністр оборони, генерал армії США Ллойд Остін.

«Як вам відомо, президент Байден схвалив новий пакет військової допомоги на 60 мільйонів доларів, який включає протитанкові ракетні комплекси Javelin і багато іншого, щоб допомогти Україні краще захиститися від російської агресії» - заявив він.

Інформаційне агентство Associated Press повідомило, що адміністрація Байдена змогла обґрунтувати перед Конгресом необхідність виділення Україні додаткових коштів на оборону.

«Нарощування Росією сил і засобів уздовж українського кордону виявило недоліки в здатності українських військових захиститися від російського вторгнення. Значні прогалини в потенціалі України повинні бути терміново усунені для посилення стримування у світлі нинішньої російської загрози», - повідомляє видання.

Нагадаємо, Україна і США підписали угоду про стратегічну основу оборонного співробітництва. Документ оформили та прийняли в присутності українського президента в будівлі Міністерства оборони США.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО