Школярам видаватимуть е-свідоцтва про початкову освіту – МОН

Міністерство освіти та науки України видало наказ про введення свідоцтва про отримання початкової освіти. Ці свідоцтва будуть електронними, але буде можливість отримати документ в паперовій формі.

Про це йдеться в заяві Міносвіти.

«Відтепер документи про освіту будуть виглядати на кожному рівні повної загальної середньої освіти, як цього вимагає закон про повну загальну середню освіту», - заявили в міністерстві.

Для свідоцтв про початкову освіту було запроваджено нову процедуру. Процес замовлення, виготовлення та обліку свідоцтв про початкову освіту буде здійснюватися в електронній формі.

«Так, оригінал електронного свідоцтва про початкову освіту буде створюватися за зразком, затвердженим МОН, і буде зберігатися в Єдиній державній електронній базі з питань освіти (ЄДЕБО) в Реєстрі документів про освіту», - пояснили в Міносвіти.

Свідоцтва в формі пластикової карти, а також додатків до нього не буде. Однак за бажанням батьків школа буде видавати їм паперову копію електронного свідоцтва, засвідчену підписом директора школи і печаткою.

«Замовляти виготовлення дубліката свідоцтва також не потрібно: якщо батьки загублять паперову копію, вони можуть звернутися в школу для повторного отримання копії», - додали в МОН.

Раніше в МОН заявили про те, що з 1 вересня школи працюватимуть в звичному форматі. Зараз це дозволяє епідситуація з COVID.

В інтерв'ю «Слово і діло» глава МОН Сергій Шкарлет розповів, чому в цьому році не виділили кошти на маски і антисептики для шкіл.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО