Путін зажадав від Меркель «натиснути» на Київ щодо Донбасу

Президент Росії Володимир Путін в ході зустрічі з канцлером Німеччини Ангелою Меркель 20 серпня заявив, що Україна нібито планує вийти з Мінського процесу і зажадав від глави ФРН «натиснути» на Київ.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Істерику у російського президента викликав просувається офіційним Києвом закон про перехідний період в ОРДЛО та окупованому Криму. Путін поспішив заявити, що прийняття Україною цього Закону означатиме фактичний вихід України з Мінського процесу в односторонньому порядку - з точки зору Росії, ясна річ.

«Досить подивитися на те, що говорять перші особи держави. А їхні слова свідчать про те, що вони не збираються виконувати Мінські угоди» - заявив він.

Крім вимог до Меркель терміново якимось чином вплинути на Київ, Путін традиційно висловив невдоволення чинним українським мовним законодавством.

Нагадаємо, канцлер Німеччини Ангела Меркель після зустрічі з Путіним 20 серпня звернула свою увагу на застій в нормандському форматі та виступила за відновлення зустрічей в його рамках.

Раніше міністр з реінтеграції Олексій Резніков заявив, що законопроєкт про перехідний період на окупованих територіях Донбасу і в Криму направлять до Верховної Ради восени. Законопроєкт забезпечить безпечну деокупацію і реінтеграцію цих територій.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО