Президента-втікача Афганістану поклали в лікарню в ОАЕ

Президента Афганістану Ашрафа Гані в терміновому порядку госпіталізували в одну з клінік Абу-Дабі, що в Об'єднаних Арабських Еміратах.

Про це заявило іранське агентство Young Journalists Club з посиланням на ексрадника афганського МЗС Фахриддіна Гарізаде.

«З'явилися повідомлення про погіршення здоров'я колишнього президента Афганістану, що знаходиться в Абу-Дабі. Згідно з низкою дипломатичних джерел, Гані кілька годин тому був направлений на лікування в одну з лікарень» - сказав радник.

При цьому не повідомляється, в чому саме полягає погіршення здоров'я Гані.

Нагадаємо, 18 серпня стало відомо, що президент Афганістану Ашраф Гані втік до Об'єднаних Арабських Еміратів (ОАЕ). До цього його місцеперебування було достеменно невідомо - серед іншого припускали, що він знаходиться в Таджикистані або Узбекистані.

Нагадаємо, 15 серпня таліби взяли під контроль столицю країни Кабул і захопили президентський палац. Президент, як і більша частина керівництва держави, втік з країни.

Новим президентом оголосив себе віцепрезидент Салех. Таліби тим часом планують відродити ісламський емірат Афганістану.

Також представники радикального ісламістського руху «Талібан» провели в захопленому Кабулі першу пресконференцію. На ній вони дали низку обіцянок і розповіли про своє бачення подальшої долі Афганістану. Зокрема, таліби оголосили загальну амністію та обіцяють захищати права жінок.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО